5 начина да рекламираш бизнеса си онлайн без уебсайт

5-начина-реклама-без-сайт

Можем ли да промотираме бизнеса си онлайн през 2019 година без да имаме уебсайт? Прочети статията докрай, за да научиш 5 стъпки как да го направиш и защо това е важно.

Време за четене: 3 минути.

В един идеален свят всеки бизнес би имал уебсайт – вашият дом в уеб пространството. Само че не живеем в идеален свят. Ако сте собственик на малък бизнес с физически обект, то най – вероятно се фокусирате върху основните процеси. Просто нямате време и ресурси, може би гледате на уебсайта като на скъпо удоволствие. Да не говорим, че самото създаване на фирмен уебсайт не го прави продаващ и успешен. Следват месечна поддръжка, реклама, измерване на трафика, оптимизиране, качване на ново съдържание. Прочетете в следващите редове, как можем да се възползваме от клиентите онлайн без да имаме сайт.

5 начина на стигнем до клиентите онлайн без да имаме уебсайт

1. Регистриране в търсачки и карти за локално търсене:

Регистрирайте бизнеса си в Google, BGmaps, Yandex. Така ще бъдете видими в тези много популярни платформи и потенциалните клиенти ще ви намират изключително лесно. Тук е много важно да се оптимизира вашето присъствие в тези платформи и да имате ясна стратегия и какви резултати искате да постигнете от присъствието си там. По този начин ще си осигурите максимална видимост и съответно повече клиенти и продажби.

2. Регистрация в местни портали.

Можете да имате своя собствена страница и това да позволи по лесното намиране на бизнеса. Много от тези платформи имат както безплатни, така и платени версии. Ако изберете платената задължително искайте справка за това колко показвания има и колко хора са се свързали с вас на месечна база. Така лесно ще прецените дали си заслужава направената инвестиция.

3. Направете си бизнес страница във Facebook и рекламирайте с нея.

Над 2 500 000 българи прекарват ежедневно повече от 20 минути в мрежата. С общо над 3 600 000 потребители в България вероятно голяма част от клиентите ви са във Facebook. Създаване на фирмена страница е първата стъпка. След това ни е необходим график на публикуване, стратегия за публикуване на съдържание, настройка на бизнес профила и страницата. Рекламните кампании във Facebook пък ни позволяват да достигнем до много хора в правилното време и на правилното място.

4. Рекламна кампания за обаждания в Google.

Без значение, дали сте местен ресторант, ключар, лекар, стоматолог или собственичка на салон за красота, ако нямате уебсайт, тази кампания е за вас. Тя поставя реклама за бизнеса ни (текст и телефонен номер) на първа страница в търсачката. Така достигаме до хора, които вече конкретно търсят нашите продукти или услуги, а това ги прави по – вероятни потребители.

5. Регистрирайте се в специализирани за вашата индустрия сайтове.

Проверете кои са специализираните сайтове за вашата индустрия и присъствайте там. Например, ако имате хотел, ресторант или къща за гости е логично да присъствате в портали като Tripadvisor. Ако сте лекар, то тогава помислете за Zdravenportal, Superdoc или други специализирани сайтове.

Искате ясна стратегия и конкретни резултати от рекламиране онлайн? Свържете се с мен за Безплатна консултация сега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *